Oct 25, 2011

assalamualaikum....
wahh lama tak update blog...
life as a degree student memang sangat-sangat busy.
assignment bertimbun tak siap gi...hehehhehe
dengan keaktifan aku tahap maksimum terhadap persatuan2 kat UPSI LG....
heheheheh seronok jugak
meh aku share serba sedikit aktiviti di sana

LIFE AS PETANI




memandangkan study science pertanian maka haruslah amali di ladang yer
tanam pokok jagung.
kami diberi tanah yang lapang untuk bertani.
mula2 ukur tanah dulu.
panjang 3 meter lebaq 1 meter.






wah gigihnya cik hus hus bercangkul.
masa ni nak wat batas
ya ampun kerasnya tanah cik hus hus.
penatnya cangkul.
tapi gagahkan diri gak sbb tak pernah pegang cangkul sebelum ni.
teknik pun tak betoi gi.
jari jemari melecet la berdarah la.
sakit....
namun cik hus hus percaya jika kita berbudi pada tanah tetu dapat hasil yg lumayan
cik hus hus pernah diperli rakan2 sekelas sbb tak reti bertani
takpa law berusaha pasti boleh








seminggu lepas tue
alhamdulillah.....
anak2 pokok jagung semakin bercambah
kami kena tanam 40 biji benih jagung..
bila dah tumbuh kena buang
tinggalkan 20 anak jagung ja







wah semakin gembira anak2 pokok jagung semakin membesar dengan gemuknya macam mak dya jugak.
hehehehehehheeh
rupa2nya keja petani ni menyeronokkan
cuma letih masa nak wat batas ja
bila dh tanam
tugas kami menjaga tanaman elok2 dgn merumput,membaja dan siram pokok tue.
semoga anak2 jagung akan tumbuh dengan sihat k...


di universiti pulak


ni ruang legar bangunan e learning
pi kampus seminggu 3 kali ja coz kelas banyak kat luaq
kat sini da clas general english and wacana bahasa melayu








tanjung malim sangat panas tapi kalau hujan sangat sejuk.ngeeeeee
di sini suma org pakai payung
depa ni my friends kat sana
tdung itam anis dak tganu,ikin kedah,qiqi my kawan kat matrik dulu and aujan dak pahang
depa sangat sweet dan lembut ayu gitue....




yeayhhh,part of my classmate.sweet tak??????????






sementara tunggu lecturer posing sat na





tetiba pas abes clas dok ronda2 kampus
almaklumlah jarang berad kat sini
tetiba terjumpak pameran lukisan
wahhhhhh,suka suka!!!
sangat teruja





pameran dya bukan stat harini tapi esoknya
ishhh2,aku main masuk curik2 jea





lukisan yang dipamerkan dari dak sekolah rendah dan sekolah menengah