Apr 28, 2011

KMK a memoir..............


Pertemuan perpisahan
Adat manusia biasa
Hilang KMK di mata
Hatiku tak lupa...
Assalamualaikum...............
tepat 20 April 2011 tamatlah riwayatku di KMK (Kolej Matrikulasi Kedah).Bukan nak kata tapi sedih sangat terasa.Walaupun hanya setahun kenal dengan kawan-kawan tapi semuanya indah untuk dikenang.Tak dinafikan masa kat KMK memang selalu stress.Ya la tiap-tiap minggu kuiz,belajar baru baper bulan,dah exam.Memang agak tekanan tapi sebenarnya tulah proses belajar secara berterusan......

MY SWEET ROOMMATE

Ni lah rumate aku Qila,Zen Yi,aku and Tikah.
Pertemuan kita di Seri Temin B2.T*.**.Bersyukur sangat kerna dikurniakan 3 orang rumate yang sangat baik.Susah senang kami kongsi bersama.Si Qila ni dak Perak baik sangat gn aku ajak aku join usrah la.Paling aku rasakan takdir ialah memang Allah nak aku di sini bila DIA bagi aku serumate gn dak sekolah aku,Tikah.

H2P8




Ni lah kelas aku masa semester 1.Best sangat kelas ni.Ni lah first time ada kawan kat macam2 negeri.Penang da,Kelantan,terengganu langkawi pun ada jugak.Depa suma mmg baik.Selalu tolong aku dalam pelajaran.Kak fyra selalu aja aku Kimia.Dan yang paling untungnya aku sekelas sekali 2 orang dak sekolah aku,Jamy and Pu3.
And kelas aku pun siap adakan reunion untuk mengenang kembali saat2 kami bersama.Siap buat anugerah lagi.


ANUGERAH BINTANG H2P8 PALING POPULAR - KAK FYRA
ANUGERAH BINTANG H2P8 BERSUARA EMAS - HUSNA KECIK
ANUGERAH BINTANG H2P8 PALING CERIA - PU3
ANUGERAH BINTANG H2P8 PALING COOL - KHAIRUL
ANUGERAH BINTANG H2P8 PALING NAKAL - JETI
ANUGERAH BINTANG H2P8 SENYUMAN PALING MANIS- TIHAH
ANUGERAH BINTANG H2P8 PALING MESRA -BIHAH
ANUGERAH BINTANG H2P8 PALING OVER -FAIZ
ANUGERAH BINTANG H2P8 PALING LAWAK -AIMAN

H2TI(A)


Member  class ni faisal malau,khairi,ammar,sab.yati.umiey,aku.teha,wasilah,syiqin,haziyah,amalina,yana,kak ika

Baru aku taw rupanya sem 2 ni kena tukar kelas.Sedihnya tak terkata bila kena tukar kelas coz aku memang dah serasi dengan classmate lama.Tapi Alhamdulillah kerana dikurniakan classmate yang sgt ok.Tapi an kelas kali ni memang super duper pandai.Takut aku.

LECTURER
Lecturer kat sini suma best sangat membantu.Ingat lagi fes time mai cnie da lecturer kuliah aku orang panggil dya MR MASK.sebab pa????sebab dya pakai topeng cam owang sakit influenza.masa mula2 aku memang x selesa tgk dya ngajar sambil pakai mask,tapi lama kelamaan leh tima la identiti dya tue.bukan nak kata tapi nak cita,dya ngaja biologi memang best!!!!Lecturer english aku ni selalu wat jantung aku dupdapdudap tiap kali masuk kelas dya.bukan pasal kena speaking.tapi dya selalu denda."the last person who come in front must sing nobody from wonder girl" oh no!!!!aku la yang selalu jadi orang terakhir yang pi kat madam Halimah tue.....mcm2 aku dah pernah kena.menari lagu Nobody,twikle2 little star,lagu cita barney &friends tue.Adoi yai.......Tapi sebenarnya seronok.Itulah pengalaman......

PINKYLICIOUS

Asal ada pertandingan senamrobik memang group Pinkylicious tak melepaskan peluang join gak.disebabkan pinkylicious ni jugak la kami di kenali..sem 1 jadi juara tapi sem dua rezeki kami dapat no 2.

PROGRAM
Kat matrik ni jugak la aku menguji keberanian dan keyakinan aku berhadapan dengan ribuan student KMK bila aku disuruh kawan aku,Jiha untuk jadi mc x formal dengan sowang dak laki nih untuk program forum remaja.Ya ALLAH ,masa tue hanya tuhan ja taw betapa gugupnya aku.tapi aku try praktikkan apa yang pernah belajar masa join kelab drama dan teater kat sekolah dulu.Alhamdulillah semuanya ok.....

kat sini jugak mengajar kita erti sahabat sebab jauh dari famili.tambah2 aku ni lom ni x pernah dok kat asrama.x lupa juga bakat seni aku x hilang begitu saja.law da pertandingan lukis poster.pertandingan kraftangan aku still masuk......kat sinie jugak aku join usrah.banyak ilmu yang aku dapat kat usrah nie.buat adik2 yang tercari2 arah tujuan lepas ni,aku cadangkan matrik.mmg ngaji agak teruk tapi pengisiannya indah.bila berpisah mmg sedih sangat.,,,,semoga KMKmemberi seribu cahaya bagi sapa yang menjadi pelajarnya........